Dve udalosti pod jednou strechou

Dve udalosti pod jednou strechou

Odborné učilište internátne, Šrobárova 20 v Poprade oslavuje v školskom roku 2021/2022 70 rokov od svojho vzniku. Škola, ktorá mala dlhé roky svoje pôsobisko v renesančnom kaštieli v Spišskom Štiavniku, je miesto, kde sa spája skúsenosť s obavou, či oddanosť so záujmom. Škola, kde učitelia s radosťou odovzdávajú svoju múdrosť a otvárajú žiakom náruč plnú vedomostí a srdce plné istoty. Jej bránami prešlo niekoľko generácií, ktorým sa stala druhým domovom. Poskytla im plnohodnotné vedomosti a zručnosti pre ich budúci život. Hrdo sa pýši úspechmi svojich žiakov a verí, že aj budúce generácie mladých ľudí budú jej súčasťou.

16. september 2021 sa niesol v znamení prezentácie školy na verejnosti.

Pri príležitosti 70. výročia vzniku školy sme zorganizovali na školskom dvore 0. ročník školského jarmoku. Toto podujatie sa konalo aj v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

Pani riaditeľka, Mgr. Ingrid Vokuličová, jarmok slávnostne otvorila. Hosťami podujatia boli vedúca Odboru školstva Okresného úradu v Prešove, Mgr. Iveta Peterová, členovia rady školy pri OUI v Poprade, rodičia našich žiakov, žiaci zo Špeciálnej základnej školy v Poprade, ale aj Popradčania, ktorí bývajú v blízkosti školy. Vlastnoručne vyrobené výrobky našich žiakov z jednotlivých učebných odborov mali veľký úspech. Návštevníci si mali možnosť zakúpiť výrobky z textilu, dreva i kvetinové dekorácie. O neskutočnú atmosféru a zážitok pre žiakov, ale aj pre návštevníkov sa postarala bubnová show Batida. Nechýbal perfektný guľáš, opekaná klobása, langoše a na svoje si prišli aj maškrtné jazýčky, ktoré si pochutili na šiškách, tureckom mede a kokosovom kmeni.

Všetkým ďakujeme za príjemné stretnutie a tešíme sa na ďalšiu spoločnú akciu v rámci osláv 70. výročia školy a dúfame, že nás príde podporiť ešte viac návštevníkov.